Share

Eerder brachten we al 8 handige apps bij elkaar, maar de App Store zit natuurlijk niet stil. Er zijn ongelooflijk veel apps, maar welke moet je nou echt op je iPhone of iPod Touch hebben? Wederom hebben we een selectie van 8 apps gemaakt, dit keer enkele absolute must haves.

Camera+

De meest gebruikte camera op Flickr is de iPhone, wat aantoont dat enorm veel mensen foto’s maken met hun toestel in plaats van een digitale camera. Dit zal er vast en zeker mee te maken hebben met de bewerkmogelijkheden die verschillende apps te bieden hebben. Camera+ is in onze ogen misschien wel de beste app voor deze klus.

Je kan een foto inladen of direct maken via de app en met de grote hoeveelheid acties die je daarna kunt toepassen, zoals kleureffecten, bijsnijden, aanpassen etc. kun jij je foto tot in de pixels bewerken zoals jij het wilt. Bovendien heb je er geen kennis van fotografie voor nodig – je schuift met wat balken, tikt een paar dingen aan en that’s it!

Je kunt de foto opslaan in je zogenaamde lightbox, een plek waar je als een echte fotograaf je shots kan bekijken, nogmaals bewerken of de mislukte kiekjes verwijderen. Daarna kun je vanuit de app je foto’s delen via Twitter, Facebook, Flickr of naar iemand toe mailen. Lijkt het je wat? De app is op het moment van schrijven afgeprijsd, dus wees er snel bij!

Refresh de pagina om het filmpje opnieuw te bekijken.

Download Camera+    voor €0,79

Hipstamatic

Hipstamatic is net als de voorganger in deze lijst een uitstekende app om foto’s mee te maken op je iPhone. In tegenstelling tot Camera+, waar je allerlei effecten kunt behalen, focust Hipstamatic zich op het nabootsen van analoge foto’s.

Refresh de pagina om het filmpje opnieuw te bekijken.

De app verandert je iPhone in een analoge camera van de jaren ’80 of ’90 en door de lenzen op deze ‘camera’ te verwisselen in de app, kun je de klassieke feeling van zo’n oude foto nabootsen. Kenmerkend van de resultaten zijn bijv. vignette (helderheid afnemen van de hoeken), wazige shots, overbelicht en verkleurde foto’s.

Bij het downloaden van de app, krijg je 4 lenzen, 3 soorten films en 3 verschillende flitsen. Tegen een extra vergoeding, kun je in de app verschillende andere ‘onderdelen’ kopen om je foto’s nog unieker te maken.

Download Hipstamatic    voor €1,59

22Tracks

22Tracks

22Tracks is een website waar je online muziek kunt luisteren, verdeeld over 22 genres met elk 22 nummers, die elke week opnieuw geselecteerd worden door DJ’s uit Amsterdam. Sinds de relaunch van de website, is er ook een versie die door DJ’s uit Brussel wordt bijgehouden.

De 22Tracks app brengt deze service naar de iPhone zodat je on-the-go kunt genieten van je favoriete lijst bestaande uit 22 nummers. Bevalt het wat je hoort? Je kunt de meeste nummers rechtstreeks via iTunes downloaden. Kort samengevat is de service een goede manier om nieuwe genres te ontdekken.

Download 22Tracks    voor €1,59

Soundhound

Soundhound

Soundhound is een app die naar eigen zeggen het snelst muziek kan herkennen – als je op de radio of tijdens het winkelen een leuk nummer hoort, zet de app aan en laat Soundhound meeluisteren. Binnen enkele seconden weet je welk nummer het is en vervolgens kun je het nummer beluisteren, downloaden, eventueel de videoclip bekijken of delen dat je net een enorm cool nummer hebt ontdekt.

Het werkt zelfs met zingen of neuriën, al heb je wel minder kans dat hij je valse noten kan herkennen. Ook leuk is de LiveLyrics functie, zodat je lekker hard mee kan zingen met het nummer dat je zojuist ontdekt hebt. De lyrics komen op het juiste moment in het nummer in beeld en je kunt zelfs naar een bepaald gedeelte van het nummer gaan door twee keer te tappen op de zin.

Een alternatieve app met dezelfde dienst is Shazam.

Download Soundhound    Gratis of Premium voor €5,49

FatBooth

Wat als je nou 20 kilo zwaarder was? Je kunt er achter komen met de app FatBooth, zonder dat je al die pondjes er aan gaat eten. Door een foto te maken of in te laden, gaat de app aan de slag om je dikker te maken – het resultaat is gegarandeerd lachwekkend en erg leuk om uit te proberen bij familie en vrienden.

FatBooth

Naast FatBooth zijn er ook andere ‘-booth’ apps, zoals AgingBooth; die je er als een bejaarde uit laat zien, BaldBooth; een app die ervoor zorgt dat je als een kaal persoon door het leven gaat en HeliumBooth; die je een hoge stem meegeeft.

Download FatBooth    voor €0,79

Cut The Rope

Angry Birds kennen we inmiddels allemaal wel, maar Cut The Rope is minstens net zo goed en leuk om te spelen. Om die reden staat deze app ook volkomen terecht in deze lijst, want het is simpelweg een goede game die soms zelfs verslavend wordt als je er eenmaal in zit.

Het gaat erom dat het groene monstertje Om Nom gevoed wordt met snoep. Het snoep hangt ergens aan een touwtje en door de touwen door te snijden met je vinger, moet je het snoepje naar Om Nom zien te krijgen.

Cut The Rope

Simpel? Schijn bedriegd, want na een tijdje wordt het steeds uitdagender! Door middel van bellen, spinnetjes en scherpe randen is het toch een flinke uitdaging om het snoepje bij Om Nom te krijgen. Maar dat is niet het enige – er zijn 3 sterren te verzamelen in elk level en om een hoge score neer te zetten, zul je deze op weg naar Om Nom moeten verzamelen.

Probeer ook eens de losse uitbreiding ‘Experiments‘ met allerlei maffe levels, in elkaar gezet door een gekke professor. Beide versies worden regelmatig geüpdatet met nieuwe speeldozen, elk met een hoop nieuwe levels.

Download Cut The Rope    voor €0,79 of de gratis Lite app

Sleep Cycle

Als je ’s morgens wakker wordt met een verschrikkelijk humeur door je wekker, dan is het wellicht tijd om Sleep Cycle te proberen. De app meet dankzij de meters in je iPhone hoe je ’s nachts slaapt en vertaalt deze gegevens naar een handige grafiek.

Je legt je iPhone op z’n kop aan het hoofdeinde/op de hoek van het matras in bed, aan de oplader terwijl de app aan staat. Terwijl je slaapt registreert de app wanneer je bijv. omdraait of wakker wordt in een lijngrafiek. Hiermee weet de app of je licht slaapt of dat je je in een diepe slaap bevindt.

Sleep Cycle

Voor je gaat slapen kun je een wekfunctie in stellen, standaard met een tijdsbestek van 30 minuten. Binnen dat half uur gaat Sleep Cycle in de gaten houden wanneer je licht slaapt (bijv. als je beweegt) en laat vervolgens langzaam de wekker afgaan. Mocht je problemen hebben om op te staan, is Sleep Cycle misschien wel het antwoord!

TravAlarmAlternatieve apps met een vergelijkbare functie zijn Sleep Phase Wakeup Clock (voor €0,79) en myZeo (Gratis).

Download Sleep Cycle    voor €0,79

TravAlarm

Er zijn een hoop mensen die in slaap vallen tijdens hun reis in de trein of zelfs bus. Om in het vervolg je overstap in de trein niet te missen of om ergens aan herinnert te worden, zodra je op het werk aankomt, is er deze app. Zodra je op een locatie aankomt, waar jij je wekker op hebt afgesteld, gaat de app af.

In tegenstelling tot het Nederlandse alternatief iNap, gebruikt TravAlarm je mobiele internetverbinding niet. Wat zorgt voor een vollere batterij bij aankomst. Bovendien houdt de app de afstand bij in kilometers, zodat je bijv. een paar kilometer van te voren gewekt kunt worden.

Download TravAlarm    voor €0,79


Bonus

Eigenlijk zouden de volgende app gewoon standaard op je iPhone moeten zitten, maar voor degenen bij wie dat niet het geval is. Hier nog een klein rijtje aan bonus apps.

Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

8 must have apps voor je iPhone en iPod Touch

Twitter Facebook WhatsApp