OriJeans is een nieuwe start-up die het dankzij Kickstarter mogelijk moet maken om je eigen selvedge denim jeans samen te stellen die perfect bij jou past. Deze jeans worden na bestelling vervolgens met de hand op maat gemaakt, gebaseerd op jouw voorkeur voor de fit, stof en afwerking.

OriJeans

Door middel van OriJeans’ unieke webconstructor, die naar verwachting eind januari klaar zal zijn, kun je de jeans ontwerpen en samenstellen. Na het kiezen van een cut, zoals tapered, skinny, slim of straight, kun je zelfs de stiksels en zakken uitkiezen. De volgende stap is het materiaal – hiervoor maakt OriJeans gebruik van de beste selvedge denim uit Amerikaanse en Japanse weefmachines met een totaal van 6 verschillende stijlen waaruit je kunt kiezen. Tot slot kun je de jeans optioneel customizen met bijvoorbeeld scheuren, slijtages en bepaalde plekken die wat lichter gewassen zijn, alsof de broek al een tijdje gedragen is.

OriJeans

Na afloop van het configureren van je perfecte broek vul je jouw maten in en wordt de jeans vervolgens op maat gemaakt. OriJeans biedt bovendien een garantie dat de jeans perfect zullen passen zoals je deze zelf gemaakt hebt en mocht dat niet het geval zijn, dan is de start-up bereid om de broek voor niks opnieuw te maken.

Doordat de custom broeken van OriJeans direct via een eigen website verkocht zullen worden, weet het bedrijf de prijs voor de jeans relatief laag te houden. Een eigen broek samenstellen kost je dan ook maar $99 dollar, omgerekend zo’n € 73 euro.

OriJeans

Op het moment is OriJeans enkel nog een concept dat investeringen vergaard via Kickstarter, maar het bedrijf heeft ruim op tijd voor de funding deadline het streven van $25.000 dollar gehaald met op het moment van schrijven meer dan $33.000 dollar op de teller. Bij het volgende doel van $50.000 dollar worden er meerdere stoffen en materialen toegevoegd aan de web app van OriJeans. Het project zelf ondersteunen kan tot 11 december.

OriJeans

OriJeans

OriJeans

OriJeans


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Je eigen jeans samenstellen en op maat laten maken met OriJeans

Twitter Facebook WhatsApp