Design

Geniale combofoto’s van Stephen McMennamy mixen ongebruikelijke objecten

Mix-and-match fotografie

Stephen McMennemay Combophotos 1

De in Atlanta gevestigde artiest Stephen McMennamy heeft een oude surrealistische techniek gebruikt waarbij ongewone mix-and-match combinaties van verschillende beelden samen een indrukwekkende en geniale combifoto kunnen vormen.

De techniek wordt nu vaak toegepast in kinderboeken, maar stamt eigenlijk uit het eerste decennium van de vorige eeuw. Bij deze groepsoefening wordt er een tekening gemaakt en vervolgens opgevouwen om een deel te verhullen. De volgende speler gaat er dan mee aan de slag om de tekening af te maken, wat vaak resulteert in ongebruikelijke objecten of wezens, zoals dieren met een mensenhoofd.

Voor deze combofoto’s heeft Stephen gebruik gemaakt van simpele props en composities, verschillend van ijsjes en bananen tot bloemen en verf. De resultaten zijn simpel, maar weten toch een op een grappige manier realiteit te blenden met fantasie objecten. Bekijk de foto mashups hieronder.

Stephen McMennemay Combophotos 2

Stephen McMennemay Combophotos 3

Stephen McMennemay Combophotos 4

Stephen McMennemay Combophotos 5

Stephen McMennemay Combophotos 6

Stephen McMennemay Combophotos 7

Stephen McMennemay Combophotos 8

Stephen McMennemay Combophotos 9

Stephen McMennemay Combophotos 10

Stephen McMennemay Combophotos 11

Stephen McMennemay Combophotos 12

Stephen McMennemay Combophotos 13

Stephen McMennemay Combophotos 14


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Twitter Facebook WhatsApp