De eerste trailer voor Loving Vincent is uit en belooft prachtige visuals, stuk voor stuk geverfd en gemonteerd tot animatiefilm in een narratieve vorm. Er komen maar liefst 12 olieverf schilderijen per seconde aan bod om deze animatie te maken en daarmee is het de allereerste volledig geverfde film.

Loving Vincent

De film gaat over het verhaal van Van Gogh’s leven, inclusief de roerige tijd die vooraf ging aan zijn dood, ruim 125 jaar geleden. Meer dan 100 schilders leverden een bijdrage aan de film, die wordt gemaakt door de Oscar-winnende studio BreakThru Films en Trademark Films. Dat gebeurt allemaal in het hoofdkwartier in Gdansk, Polen, waar nu overigens nog steeds frames geschilderd worden om de film af te maken. De voortgang is te volgen via de website, waar je tevens terecht kunt om zelf een bijdrage te leveren.

Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Loving Vincent: Trailer van animatiefilm met 12 olieverf schilderijen per seconde

Twitter Facebook WhatsApp