Tech

PICTAR Camera Grip verandert je iPhone in een point-and-shoot camera

met ultrasonische geluidsgolven in plaats van Bluetooth

PICTAR Camera Grip verandert je iPhone in een point-and-shoot camera

Apple staat met de iPhone modellen bovenaan als het gaat om de populairste camera’s die gebruikt worden in de Flickr community. De telefoon beschikt over een prima camera, maar het is en blijft een smartphone waarmee het lastiger is om een écht goede foto te maken. Inmiddels zijn er vele camera- en fotobewerking apps beschikbaar om mooie plaatjes te schieten, maar met de nieuwe PICTAR Camera Grip kun je nu ook je smartphone gebruiken als point-and-shoot camera waardoor je device nog dichter in de buurt komt van een losse spiegelreflex camera.

PICTAR Camera Grip verandert je iPhone in een point-and-shoot camera

De PICTAR geeft je niet alleen een fijne grip, zodat je je telefoon beter kunt vasthouden, maar voegt ook een aantal fysieke knoppen toe aan je telefoon. Nothing new, maar het is vooral indrukwekkend hoe de slide-on camera grip communiceert met je iPhone – in plaats van Bluetooth gebruikt de case namelijk ultrasonische geluidsgolven die de bijbehorende PICTAR app oppikt en vervolgens in acties omzet. Hierdoor haal je je batterijverbruik een stuk naar beneden en kun je de case veel langer gebruiken tijdens een shoot.

Op Kickstarter heeft het project – op moment van publicatie met nog zo’n 30 dagen te gaan – al ruim het beoogde doel van $100.000 dollar gehaald. Dat betekent dat de grip aan het eind van dit jaar verzonden zal worden naar funders.


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Twitter Facebook WhatsApp