Design

JR laat de piramide van het Louvre verdwijnen met optisch bedrog

'JR au Louvre' is te zien tot 27 juni

JR au Louvre

De glazen piramide – de entree voor het Louvre, ontworpen door de Chinees-Amerikaanse architect I.M. Pei – is sinds de opening in 1989 al veelbesproken en ietwat controversieel. De Franse artiest laat met zijn nieuwste werk ‘JR au Louvre’ de piramide van het iconische museum verdwijnen door middel van optisch bedrog.

Met een display op de piramide lijkt het net alsof je een doorkijk hebt op het museumgebouw erachter, maar dan volledig in de zwart-wit stijl die zo kenmerkend is voor JR zijn werken. Als je het in levende lijve wilt zien moet je snel wezen – het kunstwerk is tot 27 juni te bekijken.


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Twitter Facebook WhatsApp