Tech

Lenovo onthult slimme running schoen

Wearable fungeert tevens als mobile game controller

Lenovo onthult slimme running schoen

Tijdens de Lenovo Tech World conferentie in San Francisco onthulde het technologie merk een slimme running schoen in samenwerking met chipfabrikant Intel en Vibram, een bedrijf gespecialiseerd in schoenzolen.

De schoen zou niet slim genoemd mogen worden als deze niet voorzien was van fitness- en calorie tracking, maar wat verder opvallend is, is dat de trainer gebruikt kan worden als een mobile game controller. Eenmaal gekoppeld met een running game app op je smartphone kun je verschillende commando’s uitvoeren door middel van verschillende bewegingen met je schoen.

Verder is de schoen o.a. voorzien van een customizable 3D-geprinte binnenzool en LED lichten aan de buitenkant van de zool. De schoen is nu nog een prototype, waardoor het lastig is om je voor te stellen hoe dit in de praktijk gaat werken, maar desalniettemin is het spannend om te zien dat dit soort ontwikkelingen in volle gang zijn. Wanneer de technologie gebruikt zal worden in schoenen van bekende running schoen merken is nog niet bekend.


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Twitter Facebook WhatsApp