Net aan de kust van Vancouver Island, Canada vind je dit man-made eiland, gebouwd door Wayne Adams en Catherine King. Het koppel begon in 1992 met het bouwen van een zelfvoorzienend thuis en zijn sindsdien hun eigen eten aan het groeien en vangen, allemaal in en om het huis.

‘Freedom Cove’ bestaat uit 12 drijvende platformen, waaronder een plek voor een dansvloer, kunstgalerij en studio. Tevens beschikt het stel over vijf broeikassen en ongeveer 2.000 vierkante meter aan grond om zelf eten te verbouwen.
Water halen ze bij een naastgelegen waterval in de zomer of uit regenwater in de winter. Stroom kwam lange tijd voort uit 14 zonnepanelen, maar nadat deze kapot raakten zijn Wayne en Catherine overgestapt op een generator.

Neem hierboven een indrukwekkend kijkje in hun unieke ‘off the grid’ lifestyle.


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Koppel bouwt 24 jaar lang aan een zelfvoorzienend eiland

Twitter Facebook WhatsApp