Share

De geruchtenmolen is gestopt met draaien. Nintendo heeft eindelijk het langverwachte NX project onthuld – de gloednieuwe console heet Nintendo Switch. De toepasselijke naam is een knipoog naar de werking van de nieuwe gaming console; het is namelijk mogelijk om de console vast te klikken aan losse game controllers, zodat je onderweg verder kunt gamen.

In de console schuilt namelijk een 7″ inch scherm die je kunt gebruiken om met de hybride console handheld on-the-go te gamen. Doordat alle technische snufjes in het scherm lijken te zitten kun je ook je spellen en opgeslagen data mee op pad nemen.

nintendo-switch-2

Aan weerszijden van het scherm kun je de controller onderdelen, genaamd Joy-Cons, vast klikken om één handheld te krijgen, maar je kunt ze ook los in je handen vasthouden of zelfs delen met een vriend om multiplayer te gamen. Naast de modulaire controller kun je er ook voor kiezen om een traditionele game controller op te pakken om thuis voor de buis te spelen.

nintendo-switch-3

Wat games betreft kun je natuurlijk de usual suspects verwachten. In de teaser trailer die je hierboven kunt zien valt op dat er in ieder geval een nieuwe 3D Super Mario game aan zit te komen. Daarnaast kun je ook een glimp opvangen van o.a. de eerder aangekondigde The Legend of Zelda: Breath of the Wild, NBA 2K17 en Skyrim. Verder zijn er een hoop bekende namen verbonden aan de nieuwe console in het lijstje van game ontwikkelaars: EA, Activision, Sega, Capcom, Bandai Namco en Ubisoft.

Een precieze releasedatum is nog onbekend, maar het lijkt er op dat we ergens in maart 2017 de gloednieuwe Nintendo Switch in huis kunnen halen.

nintendo-switch-4

nintendo-switch-5

nintendo-switch-6

nintendo-switch-7


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Onderweg verder gamen met de nieuwe Nintendo Switch console

Twitter Facebook WhatsApp