In 2014 werd de 17-jarige Laquan McDonald fataal neergeschoten met 16 kogels door de politie van Chicago. Afgelopen week, een aantal dagen na het tragische jubileum, bracht Vic Mensa de politiek geladen video uit voor ’16 Shots’. Een nummer geïnspireerd door en gewijd aan de doodgeschoten tiener.

vic-mensa-16-shots-video

De intense en krachtige visual laat zien hoe Vic wordt neergezet als een slachtoffer van politiegeweld inclusief constante confrontaties met de politie. Ondanks intimidatie, geweld en zelfs schoten die gevuurd worden, blijft Vic opstaan om een punt te maken. Naast de heftige visuals zijn er ook echte beelden gebruikt van de schietpartij die McDonald fataal werd. De dash cam beelden werden vrijgegeven in 2015, wat leidde tot vele protesten en rellen in het hele land. Bekijk de videoclip hierboven.


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Vic Mensa releaset politiek geladen video voor ’16 Shots’

Twitter Facebook WhatsApp