Share

Vier design studenten bedachten Köllen – een prachtige doch simpele boekenplank met een verstelbaar design. De boekenplank is om te vormen naar de objecten die je wilt opbergen, of dat nou op de plank of aan de plank is. Het designmeubel bestaat namelijk uit verschillende planken die je ieder los van elkaar kunt draaien om je favoriete setup te creëren.

Laat je niet misleiden door de naam. De inspiratie voor de boekenplank komt uit Scandinavië. Köllen is namelijk Zweeds voor Alpen. Daarnaast is de materiaalkeuze en de kleuren waarin de boekenplank verkrijgbaar zijn ook hevig geïnspireerd door Nordic design. De makers zijn echter Industrial Product en Graphic Design studenten uit Barcelona die ergens in 2015 begonnen met het project en de planken nu na een succesvolle Kickstarter campagne verkopen.

Zelf een Köllen Bookshelf aan de muur kan vanaf €335 euro. Je hebt dan een exemplaar van 1 meter die je, in het geval van meerdere planken, naadloos naast elkaar kunt monteren. Wat kleuren betreft kun je gaan voor een hout finish, of de kleuren wit, grijs, turquoise of roze. Check de website van Köllen voor meer informatie.


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Modulaire Köllen Bookshelf combineert functie met decoratie

Twitter Facebook WhatsApp