Share

De Elbphilharmonie concertzaal in Hamburg is sinds november eindelijk af – een project wat 7 jaar langer duurde dan gepland en grofweg € 700 miljoen euro over budget is gegaan. De locatie zal volgende maand in januari officieel open gaan, maar dankzij drones is het nu al mogelijk om een exclusief kijkje te nemen in de lege zaal.

Afgezien van de enorme extra kosten is het eindresultaat adembenemend. Het gebouw is voorzien van prachtige glazen façades en is gebouwd bovenop een oud warenhuis. Al met al bereikte het gebouw een hoogte van 110 meters, wat dit een van de hoogste gebouwen van Hamburg maakt. Binnen in het gebouw vind je grote spiraalvormige trappen en een strak lijnenspel in het gehele interieur, wat overigens is uitgevoerd in een minimalistisch kleurenschema.

Via de toffe digitale experience die het auditorium heeft ontwikkeld kun je op twee manieren een tour krijgen door het gebouw (en daarbuiten). De standaard tour volgt een kalm tempo en leidt je zo door de bezienswaardigheden van het gebouw heen. Door de spatietoets in te houden krijg je echter te maken met een hyperactieve drone die vol actie in en om het gebouw vliegt om een heel ander perspectief te geven.

Bekijk de drone tour


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Neem een exclusieve drone tour door de hypermoderne Elbphilharmonie concertzaal in Hamburg

Twitter Facebook WhatsApp