Nike en haar SNKRS app starten met de nieuwe serie ‘Art of SNKRS’ waarin sneakers op een innovatieve wijze worden geshowt. In de eerste editie wordt er afgetrapt met de Air Force 1 en Amsterdamse fotograaf Joost van Brug.

Art of SNKRS

Van Brug laat op geheel eigen wijze de schoen zien met een motion blur techniek die eigenlijk het silhouette van de schoen doet vervagen, waarbij enkel de colorway overblijft. De fotograaf legt uit dat hij getriggerd werd door de sneaker collectie van zijn broer en zodanig op een andere manier begon met het vastleggen van de sneakercultuur.

“For me, seeing my brother’s collection was just seeing a color change in the same shoe. I thought, ‘What if I just get rid of all the information of a shoe, so you don’t even recognize it as one? If you just have the colors, do you still know what shoe it is?’ That’s how I came up with the abstract motion blur.”

Check hierboven de making of en het uiteindelijke resultaat.


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Nike’s ‘Art of SNKRS’ showt sneakers op innovatieve wijze

Twitter Facebook WhatsApp