Share

Ieder jaar selecteren we onze favorieten van het afgelopen jaar om het jaar af te sluiten. Ditmaal gaat dat iets anders; in plaats van onze Favorites verdeeld over de vijf categorieën kun je de komende dagen een selectie van onze favoriete releases, videoclips, sneakers en design projecten. We trappen af met muziek releases!


The Life of Pablo
Kanye West

The Life of Pablo

Een ingewikkelde, maar langverwachte release. The Life of Pablo is meerdere malen na de release aangepast door Kanye en de Wikipedia pagina van het album behoort daarom dan ook tot een van de meest aangepaste pagina’s van het platform dit jaar.

Afgezien van de hype en commotie rondom het album en de persoon zelf is de plaat van top tot teen gevuld met bangers waardoor dit een van de betere albums van 2016 is.

Blonde
Frank Ocean

Blonde

Speaking of langverwachte releases — Frank Ocean bracht dit jaar eindelijk nieuwe muziek uit. Een dag voor de release van Blonde bracht Ocean zelfs een visueel album genaamd Endless uit, maar het gaat iedereen natuurlijk om de plaat die voorheen ‘Boys Don’t Cry’ heette. Het project bevat bijdragen van o.a. André 3000 en Beyoncé met ‘Nikes‘ als lead single.

Geheel origineel is de vermelding niet, aangezien iedere jaarlijst op het internet dit album in de top 10 heeft gezet, maar dat is dan ook dik verdiend.

Malibu
Anderson Paak

Malibu

2016 was het jaar van Anderson Paak. Fans van het eerste uur hebben ongetwijfeld Venice figuurlijk grijs gedraaid, maar werden vroeg in het afgelopen jaar beloond met een waardige opvolger. Malibu is de aanleiding waarom Paak zo’n beetje overal was. Zoals op Kaytranada’s album 99.9% met ‘Glowed Up‘, de catchy Mac Miller single ‘Dang!‘ en natuurlijk zijn eigen collab project NxWorries met producer Knxwledge. En dan hebben we het niet eens gehad over zijn energieke live shows, waar je een glimp van kunt opvangen in zijn video voor ‘Come Down‘.

Coloring Book
Chance The Rapper

Coloring Book

Chance brak records in 2016. Zo is The Rapper (nog steeds) een vrij man als het gaat om platenlabels en desondanks heeft hij al twee keer ijzersterke optredens gegeven tijdens Saturday Night Live, en heeft hij hoge ogen gegooid met zijn derde mixtape: Coloring Book.

Het album combineert Chance’s aanstekelijke raps met invloeden uit hip-hop, soul en gospel. Vooral dat laatste kun je goed horen op de track waarmee de tape begint: ‘All We Got’ met Kanye West. Must listen.

A Seat at the Table
Solange

A Seat at the Table

In 2012 vond Solange haar sound op de sterke True EP waarmee ze muzikaal eindelijk uit de schaduw stapte van grote zus Beyoncé. A Seat at the Table geeft fans het langverwachte nieuwe materiaal waar ze op wachtten, en zorgt waarschijnlijk ook voor vele nieuwe fans van de zangeres.

Op papier kan het al bijna niet mis gaan met bijdragen van o.a. Dev Hynes en Sampha, en producties van onder meer André 3000 en Timbaland, maar daar gaat het helemaal niet om als je dit album luistert. Solange vertelt een verhaal en dat hoort bij een van de besten van dit jaar.

Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Versheid Favorites 2016: Releases

Twitter Facebook WhatsApp