Share

Ieder jaar selecteren we onze favorieten van het afgelopen jaar om het jaar af te sluiten. Ditmaal selecteren we onze favoriete releases, videoclips, sneakers en design projecten. Hier zijn onze Favorites als het gaat om videoclips!


'Not Nice'
PartyNextDoor

Not Nice

‘Not Nice’ is afkomstig van PartyNextDoor’s langverwachte, tweede studio album P3 en is ongetwijfeld dé standout track van de plaat. Door de videoclip krijgen de island vibes van de single bijpassende visuals waarmee de zomer werd afgesloten.

Lite Spots
Kaytranada

Lite Spots

Producer Kaytranada bracht dit jaar zijn uitstekende debuut 99.9% uit, waar je bijdragen van o.a. Vic Mensa, Anderson Paak en Craig David kunt vinden. Op ‘Lite Spots’ verruilt hij een gastartiest echter in voor een catchy sample. In de videoclip die er bij hoort zie je hoe “KaytranaDAD” een robot bouwt en deze wat danspasjes leert.

Surfin'
Kid Cudi

Surfin’

De comeback van Cudder! Een tijdje na zijn opname in een kliniek was daar ineens ‘Surfin’, een productie van Pharrell waarop Cudi lekker gaat — en jij als kijker van de bijpassende videoclip niet op stil kunt staan.

What The Fuck Right Now (Freestyle 4)
Tyler, The Creator & A$AP Rocky

What The Fuck Right Now (Freestyle 4)

De aanstekelijke beat komt natuurlijk van Kanye’s ‘Freestyle 4’ (afkomstig van het The Life of Pablo album), maar de freestyle komt in dit geval van Tyler, The Creator. In de houtje-touwtje clip die is geschoten voor deze versie zie je hoe A$AP Rocky het nummer inluidt en afsluit, en hoe Tyler en zijn crew compleet los gaat op de track.

False Alarm
The Weeknd

False Alarm

The Weeknd bracht dit jaar zijn steengoede album Starboy uit, maar voordat de plaat gereleased was gooide de zanger hoge ogen met zijn meeslepende korte film, geregisseerd door Ilya Naishuller. De clip zit vol met drama, actie en bloed, en is geschoten in een first person perspectief. Je wordt meegenomen in een bankoverval en het gaat allemaal zo snel dat je daarna even moet bijkomen voordat je weer op ‘re-play’ kunt klikken.

Famous
Aziz Ansari & Eric Wareheim / Kanye West

Famous

Het begon als grapje, maar nadat Kanye de spoof clip van Aziz Ansari en Eric Wareheim zag is het de officiële videoclip voor ‘Famous’ geworden. In de lo-fi en ietwat knullige clip zie je hoe de hoofdrolspelers uit Netflix serie Master of None tussen het filmen van de serie door allerlei gerechten proberen in Rome.

Blood On Me
Sampha

Blood On Me

Sampha brengt vroeg in het nieuwe jaar zijn langverwachte solo debuut uit en het eerst wapenfeit komt in de vorm van de single ‘Blood On Me’. De indringende clip laat zien hoe de Britse zanger op de vlucht gaat en eindigt in een gecrashte auto bovenin een boom — must watch!

Link Up
NxWorries (Anderson Paak & Knxwledge)

Link Up

Nog ruim voor de release van de debuut plaat Yes Lawd! brachten Anderson Paak en producer Knxwledge als duo de videoclip voor ‘Link Up’ uit. De track was al eerder te vinden op de Link Up & Suede EP van het tweetal uit 2015, maar pas na de doorbraak van Anderson Paak dit jaar kregen nieuwe fans ook te maken met het duo NxWorries. Het nummer is een perfecte kennismaking met de sound van NxWorries — een combinatie van rauwe, maar soulvolle beats en de unieke stem van Paak. Check de clip en join het bescheiden feestje in een lokale avondwinkel.

Gwan Big Up Urself
Roy Wood$

Gwan Big Up Urself

OVO artiest Roy Wood$ combineert op zijn debuut Waking At Dawn moderne R&B met invloeden uit dancehall en reggae. Dit komt perfect samen in de single ‘Gwan Big Up Urself’, waarin Wood$ deze zomerse vibe naar zijn hometown in Canada brengt.

Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Versheid Favorites 2016: Videoclips

Twitter Facebook WhatsApp