Share

“Ze zien er anders uit, maar zijn van binnen allemaal hetzelfde.” Dat geldt al voor mensen en dankzij ALI COLA is dat nu ook het geval bij cola. Met een beetje humor, ironie en clichés prijst het Duitse merk diversiteit aan waarbij de opvallende cola’s als een soort van pro-integratie statement dienen.

Een sixpack ALI COLA komt in zes verschillende ‘huidskleuren’. Van buiten zien ze er anders uit, maar van binnen is de smaak voor iedere fles cola hetzelfde.

Het idee voor de cola ontstond nadat een Duitse politicus opmerkelijke opmerkingen maakte over menselijke intelligentie. Hierbij claimde hij dat intelligentie geërfd wordt en dat donkere mensen dommer zijn dan blanke mensen. In reactie op deze bizarre uitspraken maakte de in Hamburg gevestigde ondernemer Aydin Umutlu het merk ALI COLA. Het simpele packaging design komt van grafisch ontwerper Matthäus Frost.

De speciale cola koop je online of in Duitsland bij een select aantal winkels in de grotere steden, zoals Berlijn of Hamburg. Iedere aankoop levert een bijdrage aan Kiron – een niet-gouvernementele organisatie die vluchtelingen helpt om universitaire diploma’s te behalen door middel van online cursussen.


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

ALI COLA prijst diversiteit aan met cola’s in verschillende ‘huidskleuren’

Twitter Facebook WhatsApp