Share

Voor de nieuwe lente- en zomercollectie van dit jaar slaat het Amsterdamse merk Daily Paper de handen ineen met Puma. Hiervoor gaan beide merken diep in de roots van Oost Afrika met in het bijzonder de lifestyle van Masaai cricket spelers. De collectie fuseert culturele achtergronden met hedendaagse stijlen, wat resulteert in een speelse collectie met een knipoogje naar Afrikaanse heritage.

De sportswear items uit de 2017 Spring/Summer collection zijn voorzien van felle graphics en subtiele details. Zo zijn de meeste items voorzien van een gedetailleerd patroon die uit de archieven van Puma komen, maar dankzij minimale aanpassingen en het gebruik van color blocking uitstekend bij de Masaai passen. Daarnaast is ieder item voorzien van rubberen branding, wat de afwerking net iets strakker maakt.

Puma Match & Court Platform sneakers

De klassieke Match sneaker is voor de collectie in drie verschillende varianten uitgevoerd. Naast een classic editie met all-over verfspetters is er ook een versie met dubbele klittenband straps en een derde variant met een kleurrijke, doorzichtige zool. Wat de drie sneakers wel gemeen hebben is de constructie van premium leder en felle branding.

Naast de Match is ook de Court Platform onder handen genomen. De schoen is voorzien van een platform zool, en een premium knit en lederen basis. De naar eigen zeggen edgy look is voor zowel mannen en vrouwen.

Sweats, shorts, parka’s en meer

Naast een groot scala aan verschillende sneakers bestaat de collectie ook uit een aantal streetwear classics van Puma die voorzien zijn van de eerder genoemde speckled print. Van sweatshirts en polo’s tot shorts en parka jassen. Ieder item is stijlvol, maar ook ready voor de streets. Al met al een solid aanbod aan apparel van beide merken.

De Puma x Daily Paper collectie is vanaf nu exclusief verkrijgbaar via de webshop van Daily Paper. Vanaf 24 februari kun je ook terecht in de Amsterdamse flagship store van het merk en een select aantal retailers van Daily Paper. De zomer items volgen in een tweede drop in april.


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Daily Paper x Puma 2017 Spring/Summer Collection

Twitter Facebook WhatsApp