Share

Eerder was al bekend dat Nokia de klassieke 3310 weer nieuw leven in zou blazen en nu, tijdens de Mobile World Congress in Barcelona, heeft het Finse bedrijf een gloednieuwe editie aangekondigd. Nog steeds met dezelfde retro looks, maar dan in een modern jasje.

Wat is er anders? Met technologie van nu is de robuuste klassieker voorzien van een 2,4” inch kleurenscherm, een slanker uiterlijk met rondere hoeken en een 2 megapixel camera. Daarnaast kun je ook internetten en een geüpdatete versie van Snake spelen. Wat opslag betreft kun je een microSD kaartje kwijt in het toestel om maximaal 32GB toe te voegen.

Wat blijft hetzelfde? Ondanks deze modernere toevoegingen is de batterij nog steeds indrukwekkend – standby blijft de telefoon ruim een hele maand aan en kun je 22 uur lang bellen. Daarnaast zitten er ook fysieke knoppen op de telefoon in een tijd dat iedere smartphone tegenwoordig enkel nog maar touchscreens bezit.

De vernieuwde Nokia 3310 zal verkrijgbaar zijn in vier kleuren – Warm Red en Yellow in een gloss afwerking, en Dark Blue en Grey die beide in een matte afwerking zijn uitgevoerd. In het tweede kwartaal van dit jaar zal de telefoon voor €49 euro verkrijgbaar zijn.


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

De Nokia 3310 is terug

Twitter Facebook WhatsApp