Fashion

Marc Newson en Riccardo Tisci ontwerpen exclusieve Nike Air Max sneakers

Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van Air Max

Nike viert eind deze maand de 30e verjaardag van de klassieke Air Max model. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft het merk designers Marc Newson, Riccardo Tisci en Arthur Huang ingeschakeld om exclusieve versies te ontwerpen. De drie designers weten elk hun eigen stempel te drukken op verschillende silhouetten uit de Air-familie.

NikeLab Air Vapormax

Industrial designer Marc Newson combineert de Flyknit materiaal constructie en de zool van de Vapormax voor een opvallende sneaker creatie.

De schoen heeft een moccasin-achtige constructie met lederen panelen, een klittenband strap over de middenvoet en een ondersteunende sockliner die over de enkels heen gaat. Hierdoor krijgt de schoen naar eigen zeggen een “lichtgewicht en responsive underfoot feel”. De schoen gaat $275 dollar kosten.

NikeLab Air Max 97 x RT

De Italiaanse, Ex-Givenchy fashion design Tisci ontwierp de Air Max 97 x RT. Een strakke update van de late jaren ’90 sneaker met een verhoogd mid-design en een verborgen zip pocket op de tong.

Het design heeft een aantal verfijnde details, zoals de combinatie van synthetisch lederen en suède lagen, en een transparante melkwitte buitenzool. De Air Max 97 x RT van Tisci zal een prijskaartje van $200 dollar krijgen.

NikeLab Air Max 1 Ultra 2.0 FK x Arthur Huang

Tot slot de Air Max 1 Ultra 2.0 FK x Arthur Huang van de Taiwanese architect en engineer. Arthur Huang is co-founder van het eco-design bureau Miniwiz en daarom is het niet gek dat de engineer voor een ecologisch design gaat bij zijn versie van de Air Max 1 Ultra 2.0. Huang ontwierp namelijk de lichtste Air Max 1 ooit, gemaakt van gerecyclede materialen, in een all-black colorway. Huang’s schoen zal $250 dollar kosten.

Alle ontwerpen zullen vanaf 26 maart verkrijgbaar zijn.

Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Twitter Facebook WhatsApp