Share

De architecten van Bjarke Ingels Group, kortweg BIG, hebben de plannen onthuld voor een panda verblijf in een yin en yang vorm, wat te vinden zal zijn in de dierentuin van Kopenhagen.

In 2018 zullen er twee reuze panda’s van China verhuizen naar de Deense hoofdstad en daarom kregen de Deense architecten de opdracht om een passend verblijf te ontwerpen. Van buitenaf is de ronde vorm perfect om tussen alle bestaande gebouwen van de dierentuin te passen, terwijl er aan de binnenkant een heus tropisch oerwoud te vinden is, zodat de panda’s zich zoveel mogelijk thuis zullen gaan voelen.

In plaats van de panda de gast van de dierentuin te maken, zorgt het ontwerp er juist voor dat de bezoekers van de dierentuin te gast zijn in het verblijf van de panda, middenin een tropische omgeving. Bovendien, en misschien nog wel belangrijker, is er met de layout van het verblijf rekening gehouden voor ideale conditie voor paren.

Vanaf de beneden verdieping is er toegang tot de binnenruimte en zijn er overdekte voorzieningen voor de bezoekers, zoals een restaurant. De bovenverdieping bestaat uit een verhoogd pad waarbij de Scandinavische natuur overloopt in een dichtbebost bamboe woud. Dit verhoogde pad scheidt het verblijf in twee delen – een knus mistig bos aan de ene kant en een licht, groen bamboe bos aan de andere zijde. Hierdoor kunnen de panda’s zich op eigen initiatief bewegen tussen de delen volgens het seizoen en temperatuur, zoals ze ook in het wild doen.

Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

BIG ontwerpt panda verblijf in yin en yang vorm

Twitter Facebook WhatsApp