Design

Eetbare Ooho! waterbubbels vervangen plastic flessen

Duurzame verpakking helpt tegen plastic afval

Het is allang geen geheim meer dat er een globaal probleem is betreft plastic afval. Ieder jaar gooien Amerikanen alleen al zo’n 35 miljard plastic flessen weg. Skipping Rocks Lab, het geniale brein achter Ooho!, hebben er de afgelopen jaren hun missie van gemaakt om hier verandering in te brengen. In 2013 maakten ze een eerste prototype van een eetbare waterfles – een paar jaar en een succesvolle crowdfunding campagne later is de in Londen gevestigde start up klaar om de eetbare waterbubbels te introduceren op grote sport events.

De Ooho! bubbels zijn gemaakt van een eetbaar membraan, van natuurlijk zeewier extract. Mocht je daar geen trek in hebben, dan is de flexibele verpakking binnen 4 tot 6 weken biologisch afgebroken. Net als een stuk fruit. Ook kan de doorzichtige verpakking worden gekleurd of voorzien worden van een smaakje. Daarnaast is het ook mogelijk om andere vloeistoffen op te slaan, zoals frisdrank. En misschien wel het beste van alles? Het maken van de Ooho! bubbels is goedkoper dan het maken van plastic flessen.


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Twitter Facebook WhatsApp