Share

In het centrum van de Amersfoortse wijk Vathorst hebben de architecten van Attika Architekten het vernieuwde winkelcentrum voorzien van een unieke gevel. Van ver af valt het misschien niet eens op, maar eenmaal dichterbij zie je 22 verschillende emoji’s die het centrum versieren.

Het winkelcentrum bestaat uit twee gebouwen die je herkent aan dezelfde constructie van rood-bruine bakstenen in een grid dat onderbroken wordt door de betonnen vloerlagen. Op knooppunten waar de pilaren kruizen met de betonbanden vind je een emoticon. Een knipoog naar onze social media verslaving of een nieuwe vorm van architectuur? Zo’n diepe betekenis heeft het misschien niet, dus genoeg ruimte voor eigen interpretatie.

Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Emoji-gevel versiert winkelcentrum Vathorst in Amersfoort

Twitter Facebook WhatsApp