Share

Ergens in 2015 sloeg Adidas al de handen ineen met Parley for the Oceans voor unieke schoenen gemaakt van zeeafval. Samen proberen de partijen stappen te maken in de strijd tegen plastic vervuiling. Na o.a. een 3D-geprint concept en exclusieve voetbalshirts is het merk nu klaar om sneakers van gerecycled oceaanplastic in productie te nemen.

De partners presenteren nu, onder het mom From Threat To Thread, drie nieuwe Ultra Boost designs. Deze zijn gemaakt van gemiddeld 11 gevonden plastic flessen uit de zee. De release is onderdeel van het doel om dit jaar 1 miljoen van dit soort gerecyclede schoenen uit te brengen.

Het design van de sneakers is geïnspireerd door de oorsprong van het upcycle materiaal – de verschillende tinten van de oceaan zijn gecombineerd met een witte Boost zool en vormen samen het klassieke Ultra Boost model, de Ultra Boost X en de Ultra Boost Uncaged. De Primeknit upper is dus gemaakt van 95% gerecycled plastic, maar daar houdt het niet op. Ook de veters, hiel elementen, lining en sockliner zijn gemaakt van gerecycled PET materiaal.

De Adidas x Parley Ultra Boost collectie is vanaf 10 mei verkrijgbaar.

Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Drie nieuwe Adidas Ultra Boost sneakers van gerecycled oceaanplastic

Twitter Facebook WhatsApp