Design

Andrés Gallardo legt de felle kleuren van ‘La Muralla Roja’ vast op de gevoelige plaat

Iconische architectuur in het oosten van Spanje

In Calpe, in de provincie Alicante net voorbij Valencia, vind je ‘La Muralla Roja’. Een “paradijs voor fotografen”, ontworpen door Ricardo Bofill in 1973. Letterlijk vertaald betekent dit ‘De Rode Muur’, wat ongetwijfeld een toepasselijke naam is voor de felgekleurde gebouwen die zich verder kenmerken door een soort van verticaal, bosachtige façade. Artiest en fotograaf Andrés Gallardo ging langs de iconische architectuur om de felle kleuren vast te leggen.

De fotoserie laat het heftige contrast zien met de lucht en de zee tijdens het laagseizoen van de regio. Doordat sommige muren en gebouwen in het rode geheel van blauwtinten voorzien zijn, ontstaat er een opvallend optisch effect, waarbij een deel van de gebouwen lijkt op te gaan in de blauwe lucht en zee.

Foto’s door Nicolas Rivals

Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Twitter Facebook WhatsApp