Share

Ieder jaar brengt Warsteiner een speciale Art Collection uit van de iconische Tulpglazen. Vorig jaar stond deze in het teken van het Reinheitsgebot jubileum — ditmaal zijn er drie limited edition glazen ontworpen door drie Europese illustrators, waaronder het Nederlandse BoomArtwork, de alias van Eric van den Boom.

Het thema van dit jaar is ‘One of the World’s Biggest Small Family Breweries’. In 1753 opende de familie Cramer een brouwerij in Warstein en nu worden diezelfde familietradities nog steeds in stand gehouden, maar wel met de modernste technieken. Dit inspireerde de artiesten om het thema te vertalen naar kleurrijke artworks.

BoomArtwork kenmerkt zich om zijn kleurrijke patronen, sterke lijnen en vintage details. Voor zijn tulpglas gebruikte hij de vaste plaats van het Warsteiner logo. Het ronde logo fungeert als zon in het ontwerp, met lange stralen die er omheen ontworpen zijn. De andere glazen zijn ontworpen door de Duitse Andy Gellenberg en het Italiaanse team Art of Sool.

De glazen zijn deze week te verkrijgen bij Gall & Gall en een aantal geselecteerde supermarkten. Bij aankoop van een krat pils krijg je één glas gratis. De glazen zijn later ook te koop via een webshop voor €4,99 per glas.

Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Bier drinken uit kunstwerken met Warsteiner’s nieuwe Art Collection

Twitter Facebook WhatsApp