Share

Voormalige lighting engineers bij Disney hebben samen de startup Lightform opgericht – hiermee maken ze ingewikkelde ‘projectie mapping’ toegankelijk voor het grote publiek. Het gelijknamige product van het bedrijf is een 3D scanner die de randen van objecten kan scannen en analyseren, om er vervolgens toffe en soms trippy animaties op te projecteren.

Het apparaatje werkt met zo’n beetje iedere beamer om indrukwekkende lichtinstallaties te creëren. En dat zonder tussenkomst van een ander apparaat als je laptop of smartphone. Hierdoor wordt de grens tussen fysieke objecten en digitale animaties vervaagd, zonder dat je hiervoor naar een scherm of door een VR-bril hoeft te kijken.

De content die wordt losgelaten op de stilstaande objecten kun je draadloos bedienen vanaf je laptop of telefoon. Hiermee kun je kunst installaties bedienen, maar ook voor andere toepassingen, zoals het updaten van een restaurant menu aan de hand van het huidige tijdstip gebeurt instantly.

Op het moment is de Lightform nog niet te koop, maar kun je op de hoogte blijven via een referral pre-order systeem. Naar verwachting zullen de eerste apparaten deze zomer worden verzonden.

Beelden door Lightform

Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Lightform voorziet ieder object van trippy animaties

Twitter Facebook WhatsApp