Share

Speciaal voor het Sheffield Children’s Hospital in het Britse Sheffield heeft de eveneens Britse designer Morag Myerscough 46 verschillende slaapkamers en zes grotere slaapruimten omgetoverd tot kleurrijke en artistieke ruimtes. De ruimtes zijn ontworpen voor kinderen van alle leeftijden en moeten er voor zorgen dat de kinderpatiënten zich goed voelen, zonder dat de ruimte kinderachtig aanvoelt. Daarnaast wilde Myerscough er ook voor zorgen dat ouders zich comfortabeler voelen.

Het project is tot stand gekomen door Artfelt, het kunst programma van The Children’s Hospital Charity. Samen met de Avanti Architects zijn de kamers voorzien van een fel kleurenpalet met verschillende roze, gele, groene en blauwe kleurtinten. Er is echter niet alleen een likje verf gegeven – aansluitingen en draden zijn netjes weggewerkt achter kleurrijke panelen, zodat ziek zijn even vergeten kan worden.

Myerscough werkte samen met de patiënten en personeel van het ziekenhuis om kleuren en patronen te ontwerpen die in de smaak zouden vallen. Wat materialen betreft moest het materiaal uiteraard volledig steriel zijn en makkelijk om schoon te maken. Check de foto’s, gemaakt door Jill Tate, van het prachtige resultaat hieronder.

Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Felgekleurde kamers vrolijken Sheffield kinderziekenhuis op

Twitter Facebook WhatsApp