Share

Ieder jaar wordt er zo’n 8 miljoen ton plastic afval in de oceaan gedumpt — ongeveer een vuilniswagen vol per minuut. Ergens in de Grote Oceaan hoopt een deel hier van zich op wat een enorme berg oplevert met een oppervlakte zo groot als Frankrijk. LADbible en de Plastic Oceans Foundation hebben de handen ineen geslagen om deze stille ramp letterlijk op de kaart te zetten: The Trash Isles moeten ’s werelds 196e land worden.

De stunt is onderdeel van een petitie waarmee je inwoner kunt worden van het land. Als officieel land en deelnemend lid aan de VN vallen The Trash Isles onder de Environmental Charters van de VN. Wat in essentie betekent dat als het daadwerkelijk een land wordt, andere VN landen de plicht hebben om de hoop plastic op te ruimen.

Natuurlijk is het geen land zonder een eigen vlag, paspoort en valuta. De vlag bestaat uit twee stroken; wit voor de lucht en blauw voor het water. In het water drijft een groene plastic fles.

De nationale munteenheid heet Debris en komt in briefgeld van 20, 50 en 100. Ieder biljet is voorzien van afbeeldingen van oceaandieren in het wild die lijden onder het drijvende plastic.

Via Change.org kun je de petitie tekenen om een additionele inwoner te worden van het land.


Kevin

Editor-in-chief

Verzamelen en cureren als hoofdredacteur. Verder een pixelfuckende visual designer van websites en apps. Groot liefhebber van fashion, hip-hop en design.

Een enorme plastic berg oceaanafval wordt een officieel land

Twitter Facebook WhatsApp